יום ראשון, 18 בינואר 2015

כלי עזר לתצוגת מידע



כלי עזר לכל דבר
לפני שבוע כשדפדפתי  במוסף "גלריה שישי" 9/1/2015 של  "הארץ", נתקעתי בתמונה "קצת לא נעימה" שמשכה את תשומת ליבי. הסתכלתי, קראתי את הכתוב וחזרתי אחורה לקרוא את הכתבה "מה יוצא לנו?" של אבנר שפירא, שהיא ביקורת על הספר "היסטוריה של החרא" של דומיניק לפורט בהוצאת בבל, שיצא (תסלחו לי על משחק המילים) לאור לאחרונה. אולי התמונות הגסות או הקריקטורות מביאות את אי הנעימות שלנו להתעסק עם נושא "היציאות" שלנו, דבר שלחלוטין יום יומי, ודבר שכל יצור חי עושה. 



בזמן לימוד נושא האינפוגרפיקה, נתקלתי באין ספור דוגמאות של נושאים המועברים יותר בקלות בגרפיקה מאשר בהסברים ערוכים או בתמונות צילום. באחד הבלוגים מצאתי אינפוגרפיקה לשימוש רפואי בנושא "צואה" – מן טבלה שרופאים משתמשים עם הפציינטים לאבחן מחלות בדרכי העיכול, ושהיא גם כלי עזר לפציינט מגיל צעיר עד זקן לבחון שינוים ביציאות, כלי שיכול לעזור לרופאים לתת דיאגנוזה או לבדוק אפקטיביות של תרופות במשך הזמן. צבע צהוב חזק של שטן, שכל מי שגר במדבר מכיר, הוא סימן של התייבשות, וגם כלי שעוזר לנו לחיות חיים יותר בריאים. הטבלאות הבאות הם כלים להתמודדות עם נושאים רגישים



באינטרנט, במסדרונות בתי החולים, בבתי ספר, אצל הקצב בסופר, בפלקאטים במשרדי ממשלה, בספרים או "מדריכים" למיניהם, חוברות, עלונים -  יש שפע של דוגמאות של אינפוגרפיקה, ביותר ויותר נושאים   (אמנם יותר בשפה האנגלית מאשר בעברית - אבל זה צפוי).  גם בנושאים רגישים וגם באלה שלא - אינפוגרפיקה מדגישה את הנקודות העיקריות בצורה חזותית ברורה ורלוונטית ומשאירה  את המתבונן לעכל את המידע – שזה העיקר. 




תגובה 1:

  1. יפה שסיימת את הפוסט שלך במלים 'קחו לכם זמן לעכל את המידע'.

    השבמחק